'RATCHED': H ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ RYAN MURPHY ΓΙΑ ΤΟ NETFLIX


H νέα σειρά του Netflix και του Ryan Murphy, έχει τον τίτλο 'Ratched' και βασική ηρωίδα είναι η νοσοκόμα Μίλντρεντ Ρέιτσεντ, ο κλασσικός χαρακτήρας από το μυθιστόρημα του Κεν Κέισι, ''One Flew Over The Cuckoo's Nest'' (1962), που έγινε ταινία το '75 με τον ελληνικό τίτλο «Στη Φωλιά του Κούκου» και κέρδισε πέντε Οσκαρ. 




Αυτή θα είναι η τρίτη σειρά του Μέρφι για το Netflix(με το οποίο υπέγραψε συμβόλαιο 300εκ. δολαρίων), μετά το «Hollywood» και το «Politician». Για τη σειρά ενδιαφέρονταν και τα δίκτυα Hulu και Apple, αλλά κατέληξε στο Netflix για να αφηγηθεί τη ζωή της νοσοκόμας Ratched από το μυθιστόρημα του 1962. 

 Η μούσα του Μέρφι, Sarah Paulson είναι η πρωταγωνιστρια και συμπρωταγωνιστές οι: Σίνθια Νίξον, Σάρον Στόουν, Τζούντι Ντέιβις, Φιν Γουίτροκ, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο και Τσάρλι Κάρβερ. Το πρίκουελ αφορά τη σκληρή και κομψή νοσοκόμα Μίλντρεντ Ρέιτσεντ που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους για να επιβληθεί ή και να ταπεινώσει τους ασθενείς της. Η πρώτη σεζόν να αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. 




 Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Σε μία μυστική αποστολή, η Μίλντρεντ (Ρέιτσεντ) παρουσιάζει τον εαυτό της σαν την ιδανική εικόνα πως πρέπει να είναι μία αφοσιωμένη νοσοκόμα, αλλά τα πράγματα πάνα αλλάζουν και καθώς αρχίζει να διεισδύει στο σύστημα ψυχικής υγείας και σε αυτούς που το περιβάλλουν, η λαμπερή εξωτερική όψη της Μίλντρεντ έρχεται σε αντίθεση με σκοτάδι που “σιγοβράζει” μέσα της, αποκαλύπτοντας πως τα πραγματικά τέρατα δημιουργούνται και δεν γεννιούνται.Το σημαντικό κομμάτι της σειράς είναι πως οι πρώτες τέσσερις σεζόν θα ακολουθούν την ιστορία καταγωγής της νοσοκόμας. Το πώς δηλαδή έγινε μία φιγούρα αντίστοιχη του Χάνιμπαλ Λέκτερ. Τι της συνέβη; Είναι επίσης μια φεμινιστική ιστορία γιατί ξεκινάει το 1947 και επίσης εξετάζει την απαρχή πολλών αλλαγών που συνέβησαν στο Σύστημα Υγείας μας. Σε κάθε σεζόν της σειράς η Σάρα Πόλσον θα αντιμετωπίζει ένα «κακό» αρσενικό μέχρι που θα αντιμετωπίσει τον χαρακτήρα του Τζακ Νίκολσον από την ταινία, στη τελευταία σεζόν. Αυτή θα είναι η δομή αλλά θα υπάρχουν άλματα στον χρόνο, διότι ενδιαφέρομαι να κοιτάξω την υγειονομική περίθαλψη στις δεκαετίες του ’40, ’50, ’60…», δήλωσε ο Ράιαν Μέρφι του οποίου σειρά δύσκολα απογοητεύει το κοινό.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube