ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΖΑΚ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ;



“Είμαι ο Ζακ Ιωαννίδης. Είμαι προπονητής CrossFit και έχω καταγωγή από Αθήνα. Έχω τελειώσει κινησιολογία και διαιτολογία και έχω κάνει τις σπουδές μου στην Αμερική και πιστεύω ότι μέσα στο σπίτι του Big Brother θα’μαι ο πιο αθλητικός και θα κάνω θραύση. Για μένα θα’λεγα ότι η γυμναστική είναι το πιο σημαντικό απ’όλα. Γυμνάζομαι περίπου δύο ώρες κάθε μέρα και ελπίζω ότι μέσα στο σπίτι θα βρω κάποιον τρόπο έτσι ώστε να μπορώ να κάνω γυμναστική και γιατί όχι να μη γυμνάσω και τους άλλους. Οι φίλοι μου για εμένα λένε ότι είμαι πειραχτήρι” είπε στο βίντεο της παρουσίασής του. 

 Δυόμιση μήνες, κάμποσους καβγάδες και πολλές τραγελαφικές στιγμές αργότερα, οι μάσκες στο σπίτι του Big Brother έχουν πέσει και ο Ζαχαρίας είναι ο μόνος που δεν αλλάξει στο ελάχιστο την συμπεριφορά του.

Και αυτό δείχνει πολλά για το ποιος είναι.

Τι συμβαίνει όμως στο σπίτι του ''Big Brother της νέας εποχής''; 

To άτομο με την χειρότερη συμπεριφορά έχει τους περισσότερους υποστηρικτές ενώ έχει τσακωθεί με όλους τους συγκάτοικους, τους βρίζει, τους καταριέται, αλλάζει προσωπικότητα πιο συχνά και από τα καπέλα της.

Στο θέμα μας τώρα..

Στο ερώτημα γιατί υποστηρίζω τον Ζακ, η απάντηση είναι απλή. Γιατί θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στον δικό μου χαρακτήρα αλλά και έτσι να μην ήταν, θα ήθελα να γίνω όπως αυτός ή να βελτιωθώ. Ποτέ δεν θα σταματήσω να δουλεύω με τον εαυτό μου και καθετί που θα μπορούσε να με κάνει καλύτερο ως άνθρωπο, μετράει.

Ο Ζακ είναι ευγενικός, τίμιος, χαμογελαστός, αστείος, χαβαλές , πειραχτήρι, πρόθυμος και πάνω απ όλα καλός άνθρωπος. Και όχι κάποιος που ανακατεύεται σε υποθέσεις άλλων,βρίζει και εξοργίζεται όταν προσπαθούν να τον μειώσουν, δεν είναι βλάκας, ούτε χαζός, απλώς ξέρει ποιος είναι, οπότε δεν χρειάζεται ν αποδείξει κάτι στους άλλους.

 Αν και δεν βλέπω πολλά ριάλιτι (ένα τον χρόνο στην καλύτερη περίπτωση) γιατί προτιμώ ταινίες και σειρές, όταν το κάνω παρατηρώ τους παίκτες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να βγάλω τα συμπεράσματα μου.

Στην αρχή όταν είδα τον Ιωαννίδη, ήμουν επιφυλακτικός, θεώρησα ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο ψώνιο που μπήκε να κάνει τον γόη για τις ψήφους, όπως κάνουν πάρα πολλοί σε τέτοιου είδους σόου. Περίμενα λοιπόν όπως έκανα και με τους υπόλοιπους.




Αυτό που μου έκανε εντύπωση 'παρατηρώντας' τον Ιωαννίδη,αρχικά είναι οι καλοί του τρόποι.

Είναι ο μοναδικός που ζητούσε συγγνώμη, έλεγε ''ευχαριστώ'', ''παρακαλώ'' και το εννοούσε. Κάτι που δεν το βλέπεις τόσο συχνά και κάποιοι δεν το λένε ούτε καν για τους τύπους.

Δεν μπήκε με σκοπό να ‘πατήσει επί πτωμάτων’ για να βγει νικητής, κατηγορώντας τους άλλους, βρίζοντας και στήνοντας ίντριγκες παίζοντας βρώμικα.

Μπήκε για τα χρήματα όπως όλοι και αν κερδίσει κέρδισε...

 Δεν έχει προκαλέσει καβγάδες, δεν κουτσομπολευει και φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό, ειλικρινές και ισορροπημένο άτομο, σε σχέση με άλλους/ες που ζουν για είναι στο επίκεντρο, προκαλώντας εντάσεις και χαίρονται με το 'κακό' που προκαλούν στους άλλους.

 Χαμογελαστός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, ο Ζακ κάνει την διαφορά στο παιχνίδι. Πολλές φορές δείχνει σκεπτικός όταν οι άλλοι σχολιάζουν (αρνητικά) έχει το ύφος ''ντρέπομαι ν αλλάξω θέμα συζήτησης για να μην στεναχωρήσω τον/την συμπαίκτη/ρια'' και είναι ολοφάνερο ότι δεν τον αφορά η στρατηγική.

Την ώρα που η πλειοψηφία των συγκατοίκων του κατάστρωνε σχέδια ''εξόντωσης'' παικτών που δεν τους ήθελαν μέσα στο σπίτι για τους δικούς τους λόγους, εκείνος έκανε γυμναστική, μαγείρευε πιτάκια ή κάνε οτιδήποτε άλλο από το να σκέφτεται ποιον θα 'διώξει'. Αυτός είναι ο Ζακ.

 


Τον έχουν αποκαλέσει ''ανύπαρκτο'', ''ψεύτικο'', ''φυτό'', ''χαζό'', ''νυφίτσα'', ''κλέφτη'' μέχρι ότι ''φτιάχνει γυμνός κέικ'' για να τον ψηφίζουν τα κορίτσια επειδή είχε βγάλει την μπλούζα του.

Ανοησίες και ψεύτικες κατηγορίες..

 

Λένε ότι δεν παίρνει θέση σε συζητήσεις και είναι διπλωμάτης για να μην ''χαλάσει την εικόνα του''. Άλλο ένα μεγάλο ψέμα. Σε κάθε συζήτηση λέει την άποψη του αλλά χωρίς φωνές και εντάσεις.

Αλλά αυτό δεν αρκεί σε κάποιους γιατί το να είσαι πολιτισμένος φαίνεται αδιανόητο..

Στα πρόσφατα επεισόδια που έκαναν αστεία, χόρευαν, τραγουδούσαν, περνούσαν ευχάριστα, κατάλαβα ότι αυτές τις στιγμές περίμενε. 

Όταν το πάρτι σταματά και ξεκινούν από την αρχή οι εντάσεις και οι ψίθυροι, τότε μου δίνει την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν περνά καλά αλλά ότι νιώθει εξαιρετικά άβολα.

 

Μάλλον για κάποιους (εντός και εκτός ριάλιτι) πρέπει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους συμπαίκτες του, για να μην είναι ''ο αδιάφορος''.

Ίσως δεν μπορούν να διανοηθούν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αντέχουν τους καβγάδες και προτιμούν να λύνουν τις όποιες διαφορές τους με ήρεμο τρόπο, να βάζουν ένα τέλος, να συγχωρούν αλλά να μην ξεχνούν. Αυτό το θεωρώ λογική, ωριμότητα και μια ευαισθησία που προτιμά να την κράτα για τον εαυτό του.




Τις προάλλες η Σοφία και ο Κεχαγιάς τον κατηγορούσε για κάτι που δεν είχε πει. Τους είπε ότι δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα λένε, εκείνοι επέμεναν φυσικά και μετά παρατηρούσα (κάτι που κάνω από μικρός γιατί θεωρώ ότι πολλές φορές τα μάτια λένε περισσότερα από τα ίδια τα λόγια) το χαμένο βλέμμα του, τη σιωπή και τα μάτια που ήταν έτοιμα να δακρύσουν. Αυτό είναι ευαισθησία. Το θέμα δεν συζητήθηκε ξανά, αλλά φαινόταν πληγωμένος. Συνέχισαν να κάνουν παρέα.

Εκείνα τα λεπτά που έβλεπα την συγκεκριμένη σκηνή μπήκα στα παπούτσια του, ξέρω πως είναι, μου έχει συμβεί.  

Όσο για ότι γράφουν ότι είναι μέλος της κλίκας της Σοφίας, είναι και αυτό ψέμα. Με τον Γρηγόρη είναι πιο κοντά. Αν άνηκε σε κλίκα θα ψήφιζε ότι και εκείνοι, κάτι που δεν κάνει. Κρίνει με δικά του προσωπικά και διαφορετικά κριτήρια. 

Φτάσαμε στο σημείο ένας κακός άνθρωπος να γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός από έναν που μόνο δείγματα καλοσύνης έχει δώσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλάθητος. 

Ο καθένας είναι λογικό να έχει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του σ' ένα ριαλιτι και να ταυτίζεται μ' ένα ή περισσότερα άτομα, αλλά γιατί αυτή τη φορά ένα μεγάλο ποσοστό του τηλεοπτικού κοινό δείχνει την προτίμηση του σ ένα πρόσωπο που υπό διαφορετικές συνθήκες θα το θεωρούσε ένα από τα παρατράγουδα της Αννίτας Πάνια;

Γιατί να ταυτιστείς μ ένα άτομο που παριστάνει το θύμα, το κατατρεγμένο, προδομένο, πληγωμένο πλάσμα που από την μια κλαίει, μιλάει για αδικία, για τον Θεό, την καλοσύνη και από την άλλη κάνει ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια, καταριέται τους συμπαίκτες του; Γιατί έχεις πολλά κοινά φυσικά..

Ο Ιωαννίδης αντιπροσωπεύει τον τύπο εκείνο του ανθρώπου επέλεξε να μπει σ ενα ριάλιτι χωρίς να υποδυθεί μια ψεύτικη περσονα, να γελοιοποιηθεί, να θέλει να τον λυπούνται και να κάνει οτιδήποτε με απώτερο σκοπό το χρηματικό έπαθλο.


Θα μπορούσε να κάνει όλα τα παραπάνω; Φυσικά και θα μπορούσε, όμως επέλεξε να μην το κάνει, και ότι βγει.

Μπορεί κάποιος που τον γνωρίζει να διαφωνήσει με όσα γράφω, όμως αυτό είναι το συμπέρασμα που έχω βγάλει για εκείνον και ναι, θεωρώ ότι μπορεί και του αξίζει να κερδίσει τα 100.000€ γιατί παρέμεινε πιστός στις αξίες και τις αρχές που μεγάλωσε. 

Ήθος, αξιοπρέπεια και χαμόγελο.

 

Αυτή είναι η άποψη μου.

 

Είμαι ο Χρήστος και θα ήθελα να γίνουμε όλοι Ζακ, γιατί όχι.. 




 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube