The Queen’s Gambit: Γιατί μιλούν όλοι γι αυτή τη σειρά;

Άκουγα και διάβαζα σχόλια πως πρέπει να δω τη νέα σειρά του Netflix, The Queen’s Gambit.
Και ξεκίνησα να το σκέφτομαι..

Μετά από καμιά εβδομάδα το πήρα απόφαση γιατί νόμιζα ότι δεν θα με αφορούσε λόγω του θέματος της, το σκάκι. Μεγάλο λάθος. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..
Η ηρωίδα της σειράς που κυκλοφόρησε στις 23/10 είναι η Elizabeth Harmon, που την υποδύεται η ανερχόμενη ταλαντούχα ηθοποιός Anya Taylor-Joy. Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Αμερικανού νομπελίστα Walter Τevis, τα έργα του οποίου έχουμε ξαναδεί σε επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές όπως το «Hustler» (1961) και το «Το Χρώμα του Χρήματος»(1986).

Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που αγάπησε τόσο πολύ το σκάκι που κατάφερε να γίνει η Βασίλισσα του σκακιού. Η Βeth μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα θα γλιτώσει από θαύμα, θα μένει ορφανή και θα ζήσει σ' ένα ορφανοτροφείο όπου θα λατρέψει τα χάπια και το σκάκι. Τα πράσινα χαπάκια που δίνουν από το ορφανοτροφείο, τη βοηθούν τα βράδια να στήνει με το μυαλό της παρτίδες σκάκι στο ταβάνι. 

Κάποια στιγμή υιοθετεί από ένα ζευγάρι. Με την γυναίκα που θα την υιοθετήσει θα έρθουν κοντά ενώ ο άντρας θα αδιαφορεί για εκείνη. 




Η σειρά σε κερδίζει αμέσως και το κοριτσάκι που υποδύεται την ηρωίδα σε μικρή ηλικία, παίζει εξαιρετικά. 

Από την σκηνοθεσία, την φωτογραφία και τις ερμηνείες, μέχρι τα τα κοστούμια, σκηνικά και την μουσική επένδυση, όλα είναι άριστα. Ακόμα και ιδέα να μην έχεις για το σκάκι, θα αγχωθείς σε κάθε της αγώνα. Δεν κάνει ''κοιλιά'' το σενάριο και είναι σα να βλέπεις μια ταινία μεγάλης διάρκειας σε επτά μέρη και σε δυο, το πολύ τρεις μέρες, θα έχεις δει τα επτά ωριαία επεισόδια και να ξέρεις ότι θα σου λείψει.

Αν θα υπάρξει 2η σεζόν; Η πρωταγωνίστρια είπε ''ποτέ μην λες ποτέ'' και οι δημιουργοί δεν το αποκλείουν. Το φινάλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο όμως ο executive producer William Horberg δήλωσε πως ''αφήνουμε το κοινό να φανταστεί τι θα συμβεί μετά''.




Μετά από μια τέτοια μεγάλη επιτυχία ίσως το ξανασκεφτούν, όπως συνέβη με την επίσης εξαιρετική σειρά του Big Little Lies (HBO) που ο 2ος κύκλος ήρθε μετά από σχεδόν 2 χρόνια αν και στην αρχή το θεωρούσαν απίθανο. 


Από τις κορυφαίες σειρές της σεζόν(όπως και το Unorthodox), χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σενάριο: Scott Frank & Allan Scott
Σκηνοθεσία: Scott Frank
Πρωταγωνιστούν:  Anya Taylor-Joy, Bill Camp, Moses Ingram, Isla Johnston, Christiane Seidel, Rebecca Root ,Chloe Pirrie, Akemnji Ndifornyen, Marielle Heller, Harry Melling, Patrick Kennedy, Jacob Fortune-Lloyd, Thomas Brodie-Sangster και Marcin Dorociński

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube