ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ: Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ 15 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



Υπάρχουν τηλεοπτικά πρόσωπα που κάνουν καλά τη δουλειά τους, άλλα που είναι απλώς όμορφα και κάποια άλλα που είναι άψογοι επαγγελματίες και λαμπερές προσωπικότητες, σπάνιος συνδυασμός, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ρούλας Κορομηλά. 
 Το μεγαλύτερο αστέρι που ''γέννησε'' η ελληνική τηλεόραση με μια ακτινοβολία διαχρονική, αξεπέραστη και μοναδική.
Σταρ, η πρώτη που το κατάφερε αυτό, αλλά και το κορίτσι της διπλανής πόρτας, άνετη, χαμογελαστή, πειραχτήρι, ειλικρινης που πάντα βοηθάει και ρίχνει λίγη από την χρυσόσκονη της σ αυτούς που πιστεύει.
Και την έριξε σε πάρα πολλούς, άλλοι το εκτίμησαν και το θυμούνται ακόμα και άλλοι το ξεχάσαν. Ποτέ όμως δεν μίλησε αρνητικά για κανέναν απ αυτούς γιατί έκανε αυτό θεώρησε σωστό και έδωσε ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και παρουσιαστές. 




Η Ρούλα Κορομηλα έχει άστρο, ταλέντο και κατάφερε να είναι σήμερα ένας ζωντανός μύθος της ελληνικής τηλεόρασης και την σοουμπιζ γενικότερα, χωρίς όμως να παριστάνει την ντίβα και την απρόσιτη. Απλή και με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, έξυπνη, με αξίες, ''αυτόφωτη'', τελειομανής, ''προσγειωμένη'' και μέσα στα πράγματα χωρίς να φοβάται να πει την γνώμη της. Γιατί μεταξύ μας αν δεν πει και εκείνη τη γνώμη της με τόσα χρόνια εμπειρίας, ποιος/α θα το κάνει.

Μια καριέρα τεράστια, με τα πάνω και τα κάτω της, με μικρά διαλείμματα, με πολλές επιτυχίες και πολλά ρεκόρ τηλεθέασης.

Εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια ως άνθρωπος και ως παρουσιάστρια. Τα φαντασμαγορικά σόου (εκείνα σε Σύρο και Λυκαβηττό έμειναν στην ιστορία), οι πρωινές εκπομπές, οι τηλεμαραθώνιοι, οι συνεντεύξεις με μεγάλους σταρς του εξωτερικού, από την Μαντόνα και τον Ραματσότι, μέχρι τον Ρίκι Μάρτιν, την Ορνέλα Μούτι, τον Ντάνιελ Ντέι Λούις και την Βανέσα Μέι αλλά και με σταρς της Ελλάδας, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Αλέκο Αλεξανδράκη μέχρι την Αννα Βίσση, τον Γιάννη Πάριο και την Χάρις Αλεξίου. Οι πάντες την εμπιστεύονται γιατί γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετική στη δουλειά της και δεν προσπαθεί να βγάλει είδηση. Δεν έγινε ποτέ ''κίτρινη''. 

Το κοινό την αγαπά γι αυτό που είναι, δεν του ''χάιδεψε'' ποτέ τ αυτιά, είναι ειλικρινης, ευσυγκίνητη, ακομπλεξάριστη, τραγουδά, χορεύει, αυτοσαρκάζεται, λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, βοηθά όποιον έχει ανάγκη χωρίς να το ''διαφημίζει'', είναι ευγενική και δίκαιη, ήθελε πάντα το καλύτερο για τους τηλεθεατές ώστε να περάσουν πρώτα εκείνοι καλά και χωρίς να την αγαπήσουν επειδή χαρίζει δώρα. Νοιάστηκε για το κοινό και από την αρχή ήθελε το αποτέλεσμα να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. 




Η αμεσότητα, η εργατικότητα, ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός, η ευγένεια, η καλοσύνη, η ανθρωπιά, η αγάπη για το κοινό και τους καλεσμένους,  το ήθος, η πρωτοπορία, η εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, την κάνουν ένα πρόσωπο οικείο και αγαπημένο που ξεχωρίζει.

Παρουσιάστρια, υπεύθυνη προγράμματος και ψυχαγωγικών εκπομπών, συγγραφέας των παραμυθιών ''Το Ελάφι και το αγριολουλούδο" και ''Νέφης ο Συννέφης, να είσαι ο εαυτός σου'' (από τις εκδόσεις Μίνωας και τα δυο).. 
Πέτυχε μ' ότι ασχολήθηκε. Μοναδική!!


Έχει αφήσει την σφραγίδα της στην ελληνική τηλεόραση. Οι νέοι παρουσιαστές θα πρέπει να μελετήσουν το φαινόμενο Ρούλα Κορομηλά και το πόσο δούλεψε για φτάσει την κορυφή, δεν της χαρίστηκε τίποτα.  




   
Από τα ελάχιστα διάσημα πρόσωπα που γράφει και σχολιάζει στο τουιτερ, απαντώντας στους περισσότερους, κάτι που δεν θα περίμενε κάποιος από ένα όνομα τετοιου μεγέθους. Έχει άποψη και πάντα μιλάει με επιχειρήματα. Είτε συμφωνείς μαζί της είτε όχι, μπορείς να καταλάβεις πως σκέφτεται, δεν κρύβεται πίσω από κοπλιμέντα και το πρόσωπο της δήθεν καλής και γλυκιάς όπως άλλοι και άλλες. Λέω εγώ τώρα..

Απέχει συνειδητά από την τηλεόραση με εξαίρεση τις δυο εμφανίσεις της στο Σπίτι Με Το Μega, κάτι που ενθουσίασε το κοινό και φάνηκε πόσο λείπει.

Η νέα τηλεοπτική πραγματικοτητα δεν της ταιριάζει. 
Σε μια περίοδο που η αγένεια, το θράσος, το κουτσομπολιό, η χυδαιότητα, τα κακά Ελληνικά, η προχειρότητα και η επανάληψη ιδεών στις εκπομπές, κυριαρχούν στην τηλεόραση, ίσως είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να ξαναδώσει στην ψυχαγωγία το ενδιαφέρον και την ποιότητα..
Την χρειάζεται η τηλεόραση.
Έχεις σκεφτεί πόσες εκπομπές είναι βασισμένες σε ιδέες που πρώτη εκείνη έφερε στην tv χωρίς κανείς να της το αναγνωρίζει;

Η Ρούλα δεν είναι για μέτρια προγράμματα που δεν έχουν να πουν κάτι στον τηλεθεατή.




Η κάθε της συνέντευξη και εμφάνιση σε εκπομπές (όπως πρόσφατα στο ''Πάμε Δανάη'') ενθουσιάζει τους τηλεθεατές και οι συνεντεύξεις της στο ''Σπίτι Με Το Mega'' με καλεσμένο τον καλό της φίλο Σταμάτη Σπανουδάκη και κορυφαίους καλλιτέχνες(Γλυκερία, Πάριος, Βιτάλη) σχολιάστηκε θετικά.
Λείπει στο κοινό και αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι στη φάση να υπάρχει στην τηλεόραση μόνο και μόνο για να υπάρχει.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι καμιά παρουσιάστρια δεν κατάφερε να την ''αντιγράψει'' (πολλές προσπάθησαν) με επιτυχία και να καταφέρει όσα εκείνη και ο λόγος είναι ένας, Κορομηλά χωρίς πολλή δουλειά και ακτινοβολία δεν γίνεσαι.

Γεννημένη για να είναι πρώτη και όχι μια από τα ίδια, που δεν προσπάθησε να μοιάσει σε κάποια άλλη, έχει το δικό της φως και ταλέντο, γι αυτό και έχει γράψει την δική της τηλεοπτική ιστορία και παραμένει ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα με τα περισσότερα εξώφυλλα στην Ελλάδα.


Κατάγεται από την Μεσσηνία και γεννήθηκε στην Αθήνα, γονείς της ο Σταύρος και η Αργυρένια Κορομηλά και αδέλφια της ο Θανάσης και η Λένα.

Έχει κάνει δυο γάμους (με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και τον Νάσο Γαλακτερό και για έξι χρόνια ήταν ζευγάρι με τον Στέφανο Σαρτίνι) και έχει μια ανιψιά που λατρεύει και δεν της χαλάει τα χατίρια.

Έδωσε εξετάσεις στην Νομική χωρίς επιτυχία, εργάστηκε στο φαρμακείο του θείου της στο Σύνταγμα, δούλεψε ως πωλήτρια, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '80 δούλεψε ως διοικητική υπάλληλος στην ΕΡΤ και ταυτόχρονα παρουσίαζε την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» (1989-1991), δούλευε στην σύνταξη του ραδιοφώνου,έκανε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δούλευε στο περιοδικό «Τηλεθεατής».

Το 1991 παραιτήθηκε από την κρατική τηλεόραση και ξεκίνησε να δουλεύει στον νεοσύστατο τότε ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας τον ''Πρωινό Καφέ'' (1991-1994) με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια όπου εμφανίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο.

Το 1992 στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε να παρουσιάζει και το πρώτο σόου της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, το ''Ciao ANT1'' (1992-1994).

Ακολούθησαν οι εκπομπές:  Μega: ''Mπράβο'' (1994-2000), ''Bravissimo''(1995-1996), ''Ε Ναι Λοιπόν!'' (1997-1998), Alpha: ''11 και Κάτι/Καλώς τους''(2001-2004), ''...Στη Ρούλα''(2002), Star: ''Όλε'' (2004-2005), Alpha: ''Τρεις Ευχές (Ζωή Σαν Όνειρο)'' (2006-2007), ''Tv Stars Παρουσιάστε'' (μόνο ως σύμβουλος παικτών) (2007-2008), ''Greek Idol'' (2009-2011), ''Big Brother'' (2010-2011), Mega: ''Just The 2 Of Us'' (2014) (στην κριτική επιτροπή), Εpsilon: ''Μπράβο Ρούλα'' (2016), Mega: ''Παραμονή Πρωτοχρονιάς'' (2020), ''Σπίτι Με το Mega'' (αφιέρωμα στον Σταμάτη Σπανουδάκη).

Καθιέρωσε και τους τηλεμαραθώνιους για κοινωφελείς σκοπούς, τους οποίους τους παρουσίασε αφιλοκερδώς. Ένας απ' αυτούς αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μεταδόθηκε το 1996 είχε διάρκεια 30 ωρών!!
Απ' τον συγκεκριμένο τηλεμαραθώνιο, που μεταδόθηκε από το Mega συγκεντρώθηκαν 650.000.000 δραχμές, για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Ενώ σε καθέναν απ' αυτούς το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 300.000.000 δρχ. Η Ρούλα πάντα είναι κοντά στα παιδιά..

Έχει τιμηθεί με πολλά τηλεοπτικά βραβεία και έχει σημειώσει στις εκπομπές της κάποια από τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης στην ως τώρα ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ υπάρχει και πτέρυγα νοσοκομείου με το όνομά της.




Αν μου έλεγε κάποιος πριν από χρόνια ότι θα δεχόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις μου θα τον θεωρούσα τρελό. Η Ρουλα Κορομηλά που δίνει πια σπάνια συνεντεύξεις, σε δικές μου ερωτήσεις για το blog; Κι όμως..

Έτσι πριν μερικές εβδομάδες το ρίσκαρα '' και ότι γίνει, έγινε'' είπα στον εαυτό μου. Και δέχτηκε αμέσως. Αυτή είναι η Ρούλα.

Το πρώτο πρόσωπο του 2022 για το happy city, είναι και το κορυφαίο της Ελληνικής τηλεόρασης.  

1)Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία ή σειρά;

Το ''Peaky blinders'', το ''The Morning Show'' και το ''The Rise of Phoenixes''.


2) Ποιος είναι ο αγαπημένος προορισμός σε Ελλάδα ή εξωτερικό;

H Νέα Υόρκη και η Σκωτία.


3)Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Οι πατάτες τηγανητές με αυγά, οι λαχανοντολμάδες, και τα μακαρόνια με κιμά.


4)Αν είχες τη δυνατότητα γυρίσεις τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες στην καριέρα σου;

Θα άλλαζα τότε που ξεκινούσα το χρώμα των μαλλιών μου, ώστε 30 χρόνια μετά η τηλεόραση να μην έχει μόνο ξανθές παρουσιάστριες.. 


5)Πώς αντιμετωπίζει την αχαριστία;

Έχω αποκτήσει αντισώματα…


6) Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Οι πονηριές της ανιψιάς μου.


7) Τι νομίζεις ότι λείπει από την ελληνική τηλεόραση;

Η αξιολόγηση και η ουσία.


8) Ποιο τραγούδι είναι το αγαπημένο σου;

The Great Pretender - Freddie Mercury.


9) Έχεις κάποιο χόμπι;

Διακόσμηση και κατασκευές.


10)  Αν είχες κάποια υπερδύναμη ποια θα ήταν αυτή και πως θα την χρησιμοποιουσες;

Να μπορούσα με κάποιον τρόπο να διακτινίζομαι και να βρίσκομαι όπου υπάρχει πρόβλημα και με ένα μαγικό τρόπο να το λύνω.


11) Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

To Γαλάζιο.


12) Αν είχες μια ευχή ποια θα ήταν αυτή;

Σεβασμός στον άνθρωπο, στα ζώα και στη φύση. Θέλω να βλέπω μόνο χαρούμενους, χαμογελαστούς και ευτυχισμένους ανθρώπους.


13) Ποια είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα που θυμάσαι; 

Κρατάω όλες τις ωραίες στιγμές των Χριστουγέννων , που ειναι πολλές, και  περιμένω τις επόμενες.


14) Αν μπορούσες να συναντήσεις μ έναν τρόπο τον εαυτό σου σε παιδική ηλικία, ποια συμβουλή θα του έδινες; 

Να νοιώθει ευγνωμοσύνη για όσα υπάρχουν στη ζωή του κ να βρίσκει νόημα   Στα μικρά κ απλά πράγματα.Να μάθει ν αντέχει τα ζόρια της ζωής κ να τ αντιμετωπίζει με δύναμη κ αξιοπρέπεια.


15) Και η πιο δύσκολη ερώτηση.. Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες ;

Και κουραμπιέδες και μελομακάρονα. 











Ευχαριστώ πολύ την Ρούλα Κορομηλά για την μεγάλη τιμή που μου έκανε, για όσα που έχουμε πει και τις συμβουλές της. 



Chris















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube